Dit eindproduct is voortgekomen uit een opdracht die gegeven werd binnen het eerste jaar Product Design aan de kunstacademie. Hierbij kreeg ik van tevoren een lichtbron toegewezen waarmee een ontwerp voor een lamp gemaakt moest worden. Mijn lichtbron was een ledlamp met filament, een erg sterke lichtbron van 470 lumen. Om het licht te verzachten ben ik gaan onderzoeken hoe ik de lichtbron kon inkapselen en hoe ik licht kon sturen door het te reflecteren.

Door vlakken in verschillende hoeken te plaatsen kon ik de lichtsterkte goed manipuleren. Met behulp van goudkleurige reflectors is een deel van het licht naar het plafond gericht en ontstaat er een grotere gradatie in kleur. De kap is van polystyreen en is gevormd met een mal in een vacuüm vorm machine. Door te testen met verschillende plaatdiktes ben ik uitgekomen op een dikte die in een juiste balans met de lichtsterkte van de lichtbron staat. Hierdoor kan er licht door de kap heen ontsnappen en worden de vlakken duidelijk zichtbaar.