Voor een project in het tweede semester van het eerste jaar op de kunstacademie werd ik uitgedaagd om een lamp te ontwerpen in een bepaalde context. Voor dit project had ik het Sonsbeekpark in Arnhem gekozen. Mijn insteek was om een totaalpakket aan te bieden aan parkbezoekers waarmee tot laat in de avond in het park kunnen recreëren.

In eerste instantie dacht ik aan wat voor mogelijkheden er zouden zijn om een lamp te integreren in een picknickmand. Na onderzoek gedaan te hebben kwam ik uit op een lamp wat juist de drager was voor de spullen die behoren in een picknickmand; eten, drinken en een kleed.

Toch leek het me beter om in deze context een simpelere, goedkopere lamp aan te bieden. Hierbij ging ik me inzetten om de juiste hoogte van de lichtbron te bepalen, aangezien er hoogteverschil zit tussen de houdingen van het lichaam.  De ideale oplossing zou een lamp zijn waarbij je de hoogte aan kunt passen.